България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Болдъринг: да сграбчиш приключението с голи ръце

Прочитания: 214
10.05.2013 13:05 по статията работи: Александра Цанкова

"Когато хората ме питат какво обичам да правя в свободното си време, отговарям: пия, чета и катеря скали. Ако трябва да бъда честен, това е доста добра комбинация. Пиенето ме отпуска, четенето ангажира съзнанието ми, а катеренето работи за здравите ми мускули" - из мислите на един заклет катерач, отдал живота си на приключения и силни емоции. 


Както вече се досещате, ще ви говорим за скали и хора, които живеят, за да ги покоряват. Едва ли има някой, който да не е чувал за доброто, старо скално катерене. Навярно доста от вас са имали и удоволствието да почувстват емоцията от него. Това, с което ще се опитаме да ви изненадаме днес се казва "болдъринг". Ако се отдадете на този вид катерене, няма как скоро да не се превърнете в здрава, силна, жилава нинджа.



Когато мислите за скално катерене, през ума ви преминават картини, включващи, въжета, колани, както и богат набор от яркооцветени карабинери. При болдъринга съществува една малка разлика - всички тези неща отсъстват. Тоест, когато се изморите, не можете да поседнете и да оставите другаря ви да удържи фронта. Трябва да разчитате изцяло на собствената си сила, с голи ръце. Това затруднява значително ситуацията, нали?



Ако вече сме събудили интересът ви, сега ще го разпалим съвсем. Вижте следващото видео и усетете адреналина на този екстремен спорт:

 

 

 

 

 

 

В случай, че ви се четат още увлекателни материали, посетете Фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване