България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ха, сега! 7 факти за мускулите, които не знаете

Прочитания: 324
07.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Мускулите ви са не само нерви и влакна. Те са сложни тъкани, които ви помагат да се движите и да имате стегнато тяло. Е, това го знаете, но е важно да ги опознаете още повече. Те са много по-интересни, отколкото предполагате!

 

1354910

1. Мускулите ви могат да се състоят от 70% вода, казва Моника Нелсън, фитнес експерт. Затова, когато тренирате винаги носете със себе си вода, за да се поддържате хидратирани. 

 

2. Мускулната тъкан представлява 35-30% от общото ви тегло, казва Нелсън. Сещайте се за това, когато след усилени тренировки забележите, че сте качили няколко килограма.

 

3. За всеки килограм мускул, човек изгаря до 50 калории повече. 

 

4. Използването на по-тежки тежести няма задължително да направи мускулите ви по-силни. За да увеличите силата си, трябва да поддържате добрата си форма постоянно. Останалото се случва от само себе си. 

 

5. Въпреки че не може да набележите загубата на тегло на определено място, може да набележите развитието на определени мускули. Правете тренировки, насочени към мускулите в зоната, която желаете на намалите и резултатът няма да закъснее. 

 

6. За една стъпка човек използва близо 200 различни мускули, казва Нелсън.

 

7. Нашите мускули запомнят движенията, които правим. Затова, когато ви се наложи да си починете малко от фитнеса, имате нужда само от няколко загряващи упражнения, които да напомнят на тялото ви да влезе отново във форма. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: womenshealthmag.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване