България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Упражнения за глава: Храната

Прочитания: 370  2
24.01.2011 15:01 по статията работи: Красимира Динева

Нахранете ума си с плодове, зеленчуци и червено месо без тлъстини

Спомняте ли си последния път, когато използвахте максимално и по предназначение мозъка си? Сякаш не е било твърде отдавна и пак се затруднявате с предположенията си.

Сигурно ще се съгласите, че рутината в ежедневието е най-големият враг на мисловните способности. Обаче нямате право да пускате ума си в дългосрочна отпуска. Ще ви е необходим за поне още 100 години напред (последното в случай, че се доверите на програмата ни за дълголетие).

За това ви предлагаме да подсилите мозъчните си функции своевременно. Ето така:

Средиземноморска диета за мислите

Да сте се чудили защо някои от големите мислители на древна Гърция са направили своите най-брилянтни наблюдения на преклонна възраст?

Може никога да не разберем тайната им, но едно знаем със сигурност: свежата средиземноморска диета определено няма да навреди на ума ви, даже напротив.

Тя включва засилен примем на плодове, зеленчуци и "добри" мазнини, по-малко сол и повече червено месо без тлъстини. Нещо повече: смята се, че при хората, които я спазват, съществува 40% по-малък риск от болестта на Алцхаймер. Това става ясно след експеримент, проведен в Колумбийския университет в САЩ.

Американски експерти вярват, че средизeмноморската диета осигурява на организма цяла войска от антиоксиданти, която го предпазва от различни заболявания, включително от преждевременна загуба на памет и концентрация.

И не на последно място: консумирайте храната на дрвените гърци с чаша червено или бяло вино. Звучи вкусно, а?

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване