България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Уникална трансформация на двойка, свалила 108 килограма

Прочитания: 230
17.07.2014 13:07 по статията работи: Деси Иванова

Вижте вдъхновяващата история на двойка, водена от силна мотивация.

Източник: dailymail.co.uk/

Двойка разкрива как са успели да свалят невероятните 108 килограма, движени от идеята да дадат положителен пример на четирите си дъщери. 

През 2011 г. Робърт и Джесика Фостър от Боулдър, Коорадо, отдавна пренебрегвайки своето здраве, се оказали с огромно наднормено тегло. Робърт тежал 148 килограма, а Джесика 130

1337936

Но през март 2012 година, точно преди Джесика да навърши 30, решили че е време за промяна. И то не само в името на тяхното благополучие, а и в това на децата им. 

1337933

Сега, благодарение на новата фитнес мания и на предимно растителната диета, основана на по-здравословна връзка с храната, Робърт и Джесика са почти неузнаваеми. Свалили са доста килограми докато достигнат до желаните и всичко това, благодарение на техните деца. "Стигнахме до момента, в който осъзнахме, че няма значение с какво ги храним", казва Роб пред CNN. "Ако не се хранехме по същият начин или ако преяждахме, децата ни пак щяха да последват нашият пример." 

13379341337932

За Роб и Джес, затлъстяването е низходяща спирала. Джесика, обезсърачена от подигравателните коментари за теглото си, се обръщала към храната за утеха, а Роб, винаги твърде изтощен от работа, за да си играе с децата, избирал храната. 

През 2012г., след като провели няколко безплодни разговора за промяна, Джесика решила, че вече е време.
1337937 1337931

"Бях стигнала до момент, в който се мразех толкова много. Не давах на семейството си всичко от мен, понеже бях отвратена от себе си.", казва Джеси. 

"Трябва да погледнете в огледалото и да си кажте: Ще позволявам ли това да продължава или ще бъда силна и ще направя промени?", споделя тя. 

Така през 2012 г., Джесика, която работила в банка, се записала на зумба. В рамките на няколко седмици свалила 6 килограма. Това я мотивирало да започне да се упражнява по-редовно. 

 

Въпреки че Роб бил склонен да окачествява упражненията, като "непривлекателни, като агония", той също започнал да прави малки промени в живота си. Насочил се към тениса и намалил времето, прекарано на масата. 

1337938

Така стъпка по стъпка двойката, заедно със своите деца започвали да се ориентират към все повече физически дейности. Пътуване до Колорадо, туристически пътувания, плуване и други. Родителите следят храната, която децата им приемат и са спрели посещението на ресторанти, като са ги заменили със съвместно готвене вкъщи. 

1337935

До декември, Роб вече е бил готов за първият си 5 километров маратон. Въпреки че завършил много след като жена му финиширала, това първо преживяване за физическа конкуренция го мотивирало да направи повече промени. 

Днес бащата на четири деца е завършил втори на 5 километра, финиширал 10 километра и маратон е отслабнал с невероятните 72 килограма. 
1337939 

Джес, която е свалила 54 килограма е по-щастлива от всякога. "Дадохме си сметка, че ако преяждахме, децата ни щяха да следват нашия пример." Не само, че са горди от постигнатото, но и са страхотни модели на подражание за подрастващите им деца. 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: http://www.dailymail.co.uk
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване