България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Топ 10 града без коли

Прочитания: 178
14.04.2013 09:04 по статията работи: Боян Кърпачев

В Европа има много държави, в които е забранено движението на всякакви моторни превозни средства в старите части на градовете, ни запознава сайта Peika.bg. Но по света има много места, където колите са напълно забранени. Ето и кои са местата, в които МПС-то е изчезнал или застрашен вид. 

 

1. Венеция

 

Този известен град, в който живеят около 70 000 души, е затворил туристическата си зона за коли. Там всички се предвижват по прочутите канали. Най-много да видите някои автобус на автогарата.

 

2. Гитхорн

 

Този град с 2500 жители е наричан Северната Венеция. Там също има канали и няма да намерите нито една кола по улиците му.

 

3. Отини-Лувен ла Ньов

 

Намира се в Белгия и там всичките улици са за пешеходци – шосетата са подземни. Този е най-големият европейски град, където има такова ограничение за моторните превозни средства.

 

4. Остров Хидра

 

В този малък гръцки остров също са забранени колите. Туристите стигат до там с кораб и след това се разхождат пеша из живописните му улички, като се наслаждават на гледките.

 

5. Цермат

 

В Швейцария има много зимни курорти, където са забранени моторизираните превозни средства, но има едно градче, където са позволени само електрическите коли. Това интересно градче е Цермат и там могат да се видят коли дърпани от коне и също много таксита.

 

Останалите 5 можете да видите в статията на Peika.bg.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване