България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Том Денис се завръща в Сидни след 20-месечен маратон

Прочитания: 182
21.11.2013 15:11 по статията работи: Елена Стайкова

Източник: http://www.news.com.au

Том Денис е бягал всеки ден за последните 20 месеца и сега се завръща вкъщи, за да се отдаде на заслужена почивка и студена бира.

 

Но не се заблуждавайте – няма да е за дълго. Скоро след завръщането си в Сидни, Том се отправя на ново приключение – едноседмична обиколка с колело на щата Виктория.

 

 

Том Денис е пробягал Нова Зеландия, Южна Америка, Северна Америка, Европа, Азия и Австралия. Освен, че е подобрил 662-дневния рекорд за пешеходна обиколка на света, Том Денис е и първият човек в историята, пробягал 26 000 км. около света. Постиженията му са набрали 44 000 долара за организацията Oxfam, бореща се с бедността и недостига на храна.

 

 

1113611

 

 

След като се завръща в Сидни, Том разказва пред австралийски медии за приключението си. "Не можех да съм много стриктен в хранителния си режим, докато правя нещо такова. Ядях каквото ми попадне."

 

Съпругата му Кармел и двете му дъщери Хана и Грейс са се присъединявали към него на няколко пъти по време на маратона. Кармел не само документира маратона в красиви фотографии, но и помага на Том да продължи в трудните моменти.

 

"Би било невъзможно да се справя без тях. Затова и не усетих да съм далеч от дома за толкова дълго. Когато виждам семейството и приятелите си, е толкова по-лесно."

 

Изглежда, че семейната подкрепа е тайната за успех на Том. Той споделя, че не се е подлагал на някаква специална диета или тренировка.

 

 

По време на обиколките си по света, Том е видял невероятни места като Големия Каньон и Monument Valley в Андите, но като най-запомнящо се посочва равнината Нуларбор в южна Австралия.

 

 

След като отново e вкъщи, Том ще си вземе заслужена почивка преди да се върне отново на работа.

 

 

 

Източник: www.news.com.au
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване