България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Тичайте естествено с Transition

Прочитания: 245 1
18.07.2011 17:07 по статията работи: Кирил Русев

Авангардните рециклируеми маратонки

Източник: Nicholas Couch

С популяризирането на концепцията за тичане на бос крак, едва ли не всички световни марки се втурнаха да се конкурират в сегмента на т.нар. минималистични обувки. Станахме свидетели на кое от кое по-странни предложения, претендиращи да позволяват максимално естествена свобода на стъпалото по време на спорт. Естествени или не, всички те са дело на индустрията. И като такива са далеч от примитивните сандали, които използват вдъхновителите на босоногата мода – индианското племе Тараумара. Днешната обувка за тичане е направена средно от 52 формовани и слепени помежду си компонента, които не са рециклируеми.

Поради тази причина много ни допадна идеята за маратонка, съставена само от 5 части, между които няма нито един грам лепило. Всяка една от тези части може да бъде заменена след износване и подлежи на рециклиране. Това, освен че удължава живота на самата обувка, спестява средства на спортуващия. Концепцията е под наименованието Transition и е на новозеландския дизайнер Nicholas Couch. Носител е на награда индустриален дизайн от IDEA 2011.

Не бихме казали, че е идеалът ни за добре изглеждаща обувка за тичане, но винаги приветстваме подобни зелени хрумвания, особено ако са функционални.

На още естетически предизвикателства можете да се подложите в галерията.

Коментари
Най-нови
Най-стари
1
Маги Великова16.04.2012 17:04:12
Много са яки,определено ми харесват
Отговори 0 0
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване