България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Тежкотоварни седалки на Световното

Прочитания: 86
10.02.2014 11:02 по статията работи: Стефан Крекманов

Но на нас не ни трябват, защото ще го гледаме на лекотоварния ни диван

Източник: Twitter

До Световното в Бразилия остават само няколко месеца. След няколко инцидента на строителните площадки, ФИФА изказа съмненията си, че новите стадиони ще бъдат завършени навреме. Но опасенията се оказаха напразни и така вече довършителните работи текат. А към довършителните работи се включват и създаването на удобства за хората със специални нужди.

 

 

В Интернет се появи снимка, показваща така нареченото "fat seat" (Място за дебели). То ще е за нуждите на хора с наднормено тегло, като целта му е да създаде комфорт за хората, които тежат над 150 кг. и не могат да се поберат в обикновена седалка. Билетите за тези седалки вече са пуснати, като цената е свалена на половина за тези, които имат медицинска бележка за състоянието си. 

 

 

Монтирането на седалките е провокирано от нов закон в Бразилия, който гласял, че стадионите трябва да са достъпни, както за хора с увреждания, така и за такива с наднормено тегло. Те ще са с различен цвят, за да се различават ясно като ще осигуряват както по-широко място за седалището, така и повече място за краката.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване