България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Сърдечна гривна е най-сигурната парола

Прочитания: 213
22.09.2014 11:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Може да ви звучи нелепо, но тази нова технология е бъдещето на технологиите и най-вече на сигурността. Както знаете, честотата и трептенията на сърдечната дейност на всеки човек е различна. Именно това е накарало изобретателите на тази гривна да създадат това устройство.

Неговата дейност е на пръв поглед проста, но преплита невероятни технологии в нея, смятат изобретателите. Те са кръстили устройството "Нуми". А ето всъщност как действа. Слагате гривната, която измерва честотата на трептенията на вашето сърце. Тази гривна се свързва благодарение на bluetooth към всички ваши устройства - таблети, компютри, смартфони и други подобни и те могат да се отключат само когато вие сте наблизо.
1393898
Тази технология ще ви помогне да забравите всички различни и сложни пароли, з които често не се сещате и изпадате в неприятни ситуации. Тази технология ще направи и кражбите безсмислени, защото те няма как да използват продукта, без неговия собственик да е на близо.

Очаква се в следващите години "Нуми" да излезе в серийно производство и изобретателите обещават да направят така, че тяхното устройство да се свързва с всички уреди, което ще улесни допълнително потребителите. Те обещават и да подобрят външния вид и да направят различни видове, които да се харесат на повече хора.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Flowin Bulgaria |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване