България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Съвети за отслабване #41 до #51

Прочитания: 111
05.12.2012 17:12 по статията работи: Боян Кърпачев

Или как да изгорим повече мазнини

Последен епизода от сериала "Съвети за отслабване". Досега видяхте 1 до 10, 11 до 20, 21 до 33 и 34 до 40. В главните роли: Добрите съвети и горящите в Пъкъла мазнини.

 

41 и 42. Витамини C и D. Витамин С може да ви помогне да изгорите повече мазнини, а D да ви предпази от тях. Стремете се към 400 до 500 мг С и 800 мг D на ден.

 

43 и 44. Разхождайте се (по дънки). Тук условията са две – офис с необходимите условия, и ежедневно облекло. Една бягаща пътека ще свърши чудеса за телосложението на всички в офиса, а ако имате мобилни слушалки, ще вършите работа докато горите мазнини. Освен това според проучване, хората са много по-склонни към физически упражнения в удобни дрехи, така че нека всеки ден е ежедневен, не само петък.

 

45. Яж рибено масло (и тренирай). Рецептата е точна – 6 гр рибено масло на ден и три дни седмично във фитнеса. Това според австралийско проучване ще извърши чудеса с телесните мазнини.

 

46. Работете през деня. Учените разкриват, че активността в нетрадиционни часове понижава нивата на хормоните, които определят ситостта, повишава кръвната захар, количеството на инсулина и увеличава отделянето на хормона на стреса кортизол. Всичко това ни кара да ядем повече.

 

47. Изхвърлете телевизора. Е, това в краен случай де, но все пак, ако намалите гледането на телевизия наполовина ще ви се отвори достатъчно време в което ще се занимавате с други дейности, които със сигурност ще изгорят повече калории. Това си го знаем и ние, но все пак като идва от Университета във Върмонт придобива друга тежест.

 

48. Впрегни се ментално. Хората, които визуализират в съзнанието си специфично натоварване успяват да увеличат силата на съответната мускулна група.

 

49. Ограничи вечерята. Метаболизмът на тялото се забавя по време на сън и голямото количество храна преди лягане не може да се обработи ефективно. Благодарим ви, д-р Манфрой, все полезни съвети давате.

 

50. Направи летящ старт. Събудете ударно метаболизма си сутрин с помощта на няколко леки упражнения. Това ще започне горенето на мазнини още от сутринта. И на вас благодарим, д-р Купър за ценните съвети.

 

51. Поспивай си. Според изследване поместено в Annals of Internal Medicine по време на 8 часа и половина сън горим повече мазнини от колкото по време на 5-часов сън.

Благодаря и лека нощ.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване