България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Скара и бира, рака шутира

Прочитания: 185
04.07.2014 15:07 по статията работи: Деси Иванова

Още за магията на пивото

Източник: Thinkstock/Guliver

Сигурно сте предупредени, че излагането на животински протеини (месо) на открит огън е карцирогенно. Е нека премахнем тези овъглени твърдения. Новите изследвания сочат, че месото, мариновано в бира, преди печене на скара разказва играта на агентите, причиняващи рак. Но има значение каква бира използвате. 

 

1323324   1323325

 

Когато изследователи от португалски университет мариновали свинско в тъмна бира за четири часа и тогава го изпекли добре на скарата, карцерогенните вещества намалели с 35% , в сравнение със само 13% и 25% от нормалните или безалкохоните бири. 

 

Очевидно тъмното пиво е билетът. 

 

Защо?

 

"Добавяйки антиоксидантно съдържащи напитки към месо преди печене на скара, намалява образуването на карцерогенни съединения", казва главата на изследователския екип доктор Изабела Ферейра.

 

"И специалният малц, използващ се в тъмната бира, има повече антиоксиданти." 

Източник: http://www.mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване