България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Програма за дълъг живот: Домашният любимец

Прочитания: 274  2
20.01.2011 11:01 по статията работи: Красимира Динева

Вземете си куче, за да живеете повече и да сте по-здрави

Ако ви е омръзнало да ви повтарят, че животът е твърде кратък, за да осъществите всичките си планове и мечти, удължете го! 

Скорошно изследване доказа, че при добър хранителен режим и постоянна медицинска грижа, всеки шести на сто човека би могъл да доживее до дълбока старост. Супер, а?

За това ви предлагаме още един трик, с който може да подобрите и разтегнете значително времето си на тази земя. Защото не е съвсем сигурно, че ще има втори път, нали?

Кучето, добрият приятел на здравето

 

Психолози от Университета Куинс, Белфаст смятат, че собствениците на кучета се радват на по-дълъг живот и са по-здрави от останалите хора. Всъщност доказано е, че домашните любимици често се превръщат в буфер на стреса, който сме натрупали през деня.

Освен това американски учени откриха, че милването на куче може да понижи кръвното налягане с 10 %. Нещо повече: разходките в парка влияят добре не само на вашия Рекс. Те са отлична възможност да поддържате добра форма и да се чувствате здрави и тонизирани. Да прибавим това, че вървенето намалява риска от покачването на нивата на лошия холестерол.

И не на последно място: вече имате нов, много добър приятел, който ако възпитате правилно, ще ви забавлява с присъствието си в дома ви.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване