Въпреки че ядките са богати на хранителни вещества, много хора ги избягват, защото те имат мазнини и високо съдържание на калории. Според изследване на университета в Ню Йорк, увеличаването на приема на ядки не води до увеличаване на теглото, а до заздравяване на сърцето, намалява холестерола и подобрява функцията на мозъка.
Бадеми. Те са добър източник на витамин Е и витамин Б. Те заздравяват кожата, като намаляват вероятността от рак и различни кожни инфекции. Бадемите намаляват риска от сърдечен удар и намалява нивото на холестерол в тялото.
Орехи. Те са богати на мононенаситени мазнини и омега-3 мазнини. Антиоксидантите, които се съдържат в орехите намаляват възможността от ракови заболявания. Също така те заздравяват костите.
Кашу. Те са богати на минерали, най-вече на мед. Този минерал изхвърля свободните радикали от организма, които са сред основните причинители на раковите заболявания.
Шам-фъстък. Честото приемане на тази ядка спомага за намаляване на нивото на холестерола в кръвта. Също така подобряват ерекцията при мъжете.
Вижте още: Как тренировките влияят на съня.
Вижте още: Храните, които можете да използвате вместо лекарства.
Прочетете още: 10-те храни, които се борят с наднорменото тегло.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg