България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Пейнтбол - спорт и забавление

Прочитания: 130
06.03.2013 09:03 по статията работи: Александра Цанкова

Научете повече и за това спортно предизвикателство

Какво е пейнтбол? С най-прости думи това е атрактивна игра с пушки, изстрелващи топчета с боя. Но да разгледаме този забавен спорт малко по-задълбочено. Всички желаещи над 14 години могат да се включат в стрелбата. Пейнтболът е колективен спорт между два отбора, включващи между 5 и 10 човека във всеки един от тях. Играта може да се практикува на всякакъв терен - от затънтена гора до изоставена сграда.

 

Целта на пейнтбола е достигането до противниковия край на игрището, като по пътя си играчите използват предварително направени прикрития. Мисията е извършена успешно, когато стрелецът отнеме флаг от базата на противника и се върне на свой терен невредим.

 

Интересно, нали? Чрез играта на пейнтбол, човек може да разтовари напрежението и едновременно с това да се почувства като истински войник на спасителна мисия. Без съмнение дозата адреналин при този спорт е голяма. Преминаващо летящо топче на сантиметри от лицето ти със сигурност си е екстремно преживяване!

 

Едно от най-важните правила при играта на пейнтбол е наличието на защитна маска по време на стрелбата. Преди започването на играта участниците са длъжни да се запознаят и с останалите правила за безопасност.

 

Днес пейнтбол се играе в над 50 страни по целия свят. България е една от тях. Милиони души от всички възрасти споделят любовта си към този екстремен, авантюристичен спорт. Стани част от тях!

 

Още от Sportuvai.bg ще намерите и на facebook.com/Sportuvai.bg.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване