България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Отказах цигарите: Как да не се върна обратно към тях

Прочитания: 221
13.03.2013 12:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Foter.com / CC BY-SA

Битката с цигарите продължава. След като вече ви разказахме за това как хората взимат решение да откажат цигарите и  ви дадохме съвет, как да си изградите работещ план за това, сега предстои да ви споделим нещо също толкова важно:

 

Как да предотвратите връщането към тютюна

 

Важно е, не пушете нито веднъж повече. Нито веднъж, след като кажете "Баста!".

 

Бъдете активни, пийте много вода и избягвайте алкохола. Първо, едно напиване може сериозно да срази волята ви и второ, алкохолът е културно обвързан с пушенето - да се видим на по едно малко и цигара.

 

Като цяло се старайте да избягвате неща, които преди винаги сте вършили с цигара - примерно пиенето на кафе, висенето в барове или дори гледането на телевизия.

 

Ако решите да използвате хапчета, бъдете стриктни. Заловете се с нови неща, намерете си още едно хоби и сменете маршрута към вкъщи.

 

За кратко, ограничете контактите си със заклети пушачи. Вместо това излизайте повече със заклети непушачи. 

 

Щом ви удари нуждата, намерете си нещо друго за правене. Ако ви се допуши от самота, глад или умора, решенията са компания, храна и спане - не цигари.

 

Поставете си цели в календара и щом достигнете заветната дата, направете си малък празник. 14 дни без цигари може да се равняват на хубава вечеря, а един месец на малко пътешествие.

 

Ако все пак се случи да кривнете от правия път, бъдете честни със себе си и направете всичко възможно отново да се върнете в пътя. Поучете се от грешката си. Вижте дали не се е случило нещо конкретно, което да е ви подтикнало към цигарата. И следващия път, когато това се случи, преборете се с него.

 

Ако и вие сте успели да откажете цигарите, споделете вашия опит във Фейсбук страницата ни:)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване