България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Отвоювай време за себе си в пет стъпки

Прочитания: 225
26.02.2013 10:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Зает съм. Трябва да откарам децата, да направя вечеря. Имам среща. Готвенето не чака, чистенето също. Ами ако не си измия косата? Всичко в тази къща чака на мен!



Сигурно ви звучи познато. Чували сте ги не един път и то от собствената си уста. Защото никога не ви остава време за вас самите. А за да сте щастливи, трябва да сте щастливи сами със себе си.



Много е важно човек да дава. Но има неща, които никой не може да ви даде на вас. Затова понякога вашето лично благоденствие трябва да бъде и личен ваш приоритет - било то емоционално или психически.



Как да се случи това? Как да премахнете това постоянно чувство на изтощение, на безсмислие, което ви е обзело? Ще ви предложим пет стъпки и искрено се надяваме да ви помогнат:



1. Отвоювай времето си



Дълго мислихме кой е най-точният глагол. Отвоювай времето си, защото сега то принадлежи другиму. И вие сами трябва да си го спечелите обратно. И когато отново кажете "нямам време", замислете се колко от това липсващо време отива в ровене във Фейсбук. Времето е ваше, винаги е било и до последният ви дъх ще бъде ваше. Единствено и само от вас зависи да го разпределите по начин, който да остави ви позволи една глътка въздух дневно.


2. Правете го често



Бъдете реалисти по отношение на това колко време може да отвоювате. Идеалният вариант е всеки ден. Реалистичният не винаги съвпада с идеалния. Но опитайте да го правите по няколко пъти седмично (три или четири).



3. Няма значение какво правите



Дали ще се разхождате, ще практикувате йога, ще плетете или четете книга - няма значение. Единственото условие е да правите нещо, което искате. И е хубаво, каквото и да изберете, да можете да спрете за момент, да дишате и да останете изцяло сами със себе си. Било то само за минута или две.



4. Не се отказвайте



Извиненията са винаги по-лесната опция. Със сигурност ще има случаи, в които те ще са и неизбежни, но като цяло не бива да си намирате оправдание всяка седмица защо да не отделите време за себе си.



5. Екстрадирайте гузната съвест



Може би не винаги вашите приятели или семейството ще ви разберат, когато сложите бариера. Но не се поддавайте на тяхното мърморене. В един момент времето, което отделяте за вас, ще ви направи по-щастливи, а това няма да остане незабелязано от тези, които истински ви обичат и ценят.



Ние живеем в един свят на ескалираща промяна и все по-високо темпо. Ако вие не спечелите време за себе си, няма кой да го стори вместо вас.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Be Shape Studio  5 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване