България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-странните стратегии за отслабване

Прочитания: 184 1
02.09.2013 16:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Които наистина работят

Източник: Thinkstock / Guliver

Ето няколко на пръв поглед причудливи идеи за отслабване. Напомняме, че въздейстивето на всеки режим на хранене е строго индивидуално. Нищо не ви пречи обаче да пробвате някои от тези хитринки. Може да се окажат подходящите за вас.

 

 

1. Пиене на зехтин

 

Звучи ужасно, нали? Тази стратегия проверя на всичко ли сте готови,за да се сдобиете с перфектно тяло. Така нареченета Шангри-Ла диета, част от която е тази стратегия, препоръчва поглъщането на 1-2 супени лъжици зехтин преди хранене два пъти на ден. Според диетата консумирането на храни без вкус и мирис помага за понижаване на апетита и загуба на тегло. Някои по-екстремни последователи на този хранителен режим приемат и 1-2 лъжици подсладена вода преди хранене.

 

 

 

2. Консумиране на сладко по време на готвене


Само си помислете колко калории хапвате, докато се вихрите в кухнята и опитвате от гозбите. За да избегнете това преяждане, преди дори да сте седнали на масата, можете да се залъжете с всякакви видове смучещи бонбончета. Така устата ви ще бъде заета за по-дълго време и няма да посягате към вкусната храна, която приготвяте.

 

 

 

3. Запушете си носа


Експеримент показва, че хора със запушен нос дори не могат да различат вкуса на кромид и ябълка. Това е доказателство, колко важна част от храненето е обонянието. За да бъде гастрономичното ви преживяване истинско блаженство трябва да се насладите и на аромата на ястията. Но приятните ухания много често ни карат да прекаляваме с количеството погълната храна. Е, ако сте готови да се лишите от способността да усещате вкуса на храната и да изглеждате глупаво на масата със щипка на носа, за да намалите приема на храна, то трябва да пробвате този метод.

 

1028248

 

 

4. Торта на закуска

 

Как е възможно това? Израелски учени провели наблюдения върху хора с наднормено тегло и установили, че тези, чиято закуска е богата на протеини и въглехидрати, приемани под формата на десерти, по-успешно се придържали към диетата си по-късно през деня и съумели да поддържат по-ниско тегло. Оказва се, че консумирането на сладко сутрин намалява пристъпите на необуздана нужда от захар през деня.

 

 

Още съвети от нас ще намерите на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Най-нови
Най-стари
1
Niki Deichev03.09.2013 12:09:57
Адмирирам повечето ви статии, но тази е адски дебилната честно, ще си запушваме носа и ще пием зехтин само за да си спазваме диетата/режимът, не мисля че е нужно. Пък и всеки себеуважаващ си човек, който тренира си е поставил някакви цели и е логично да притежава някаква воля и стремеж за успех.
Отговори 0 0
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване