България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-разпространената храна, която съсипва кожата, ставите и кръвната захар

Прочитания: 269
05.04.2013 11:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Модерните диети редовно излизат с революционни "истини" относно храненето. Ето защо е трудно да се прецени дали дадена тенденция е преходна или ще остане.

 

Днес ще ви запознаем с една храна, която присъства ежедневно в менюто ни, но едва ли знаем какво причинява на тялото ни. Какво е това нещо, което съсипва кожата, руши ставите и увеличава драстично нивата на кръвна захар? Пшеницата.

 

Всъщност пшеницата за която говорим въобще няма нищо общо с тази, с която прадедите ни са пекли хляба си. Д-р Уилям Дейвис, кардиолог, е един от много учени и лекари, които се опитват да образоват хората за истината за модерната пшеница.

 

Според него хората избират да ядат пшеница за да си набавят фибри и витамин B, а те могат да бъдат намерени в много по-големи количества в други храни, например зеле и грах. По същество, ако можем да си набавим хранителните вещества, които пшеница може да предложи, чрез ядене на по-здравословни плодове и зеленчуци, защо да не го направим. Няма нищо в пшеницата, което да не може също толкова лесно да се намери някъде другаде.

 

Но как пшеницата вреди?

 

Пшеницата и кожните заболявания

 

Въглехидратите пшеница обикновено се считат за добри въглехидрати, заради тяхната сложност. Въпреки това, тези сложни въглехидрати се разграждат до прости захари, които водят до повишени нива на инсулин и активиране на мастните жлези, произвеждащи себум. Това води до мазна кожа и акне. 

 

Как пшеницата засяга вашите стави

 

Регистрират се все повече и повече случаи на болни от Целиакия (заболяване на тънкото черво). Милиони хора вероятно страдат от алергия към пшеницата и дори не подозират за това. Много пъти болките в ставите са резултат на тази алергия, която е недостатъчно диагностицирана. Целиакия предизвиква болки в китките и пръстите, а не рядко и в гърба, бедрата, коленете.

 

Пшеницата и кръвната захар

 

Пшеницата може да увеличи драстично нивото на кръвната захар. Както вече споменахме, пшеницата е пълна с въглехидрати, които в крайна сметка се превръщат в захар. Дори по-лошо, пшеницата е с високо съдържание на амилопектин, въглехидрат, които може да повиши нивата на кръвната захар в пъти повече от обикновената трапезна захар! Високите нива на кръвната захар водят до редица други здравословни проблеми, например диабет.

 

Още полезни съвети на: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване