България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Мъже на средна възраст, подсилете се

Прочитания: 187
06.02.2013 10:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Хората са склонни към загуба на мускулна маса с напредване на възрастта и  изследователите проучват начини, ако не да спрат процеса, то поне да забавят действието му . Проучването, проведено в  Университета Макмастър подсказва, че консумацията на месо е в основата да се избегне дефицита и да се опази мускулна маса, особено при по-възрастните хора.

 

Тридесет и пет мъже на средна възраст (59 години + ) са подложени на експеримент, доказал, че яденето на 170 грама чисто говеждо месо води до значителни подобрения в скоростта на синтеза на мускулния протеин, вследствие на упражняването. Следователите измерват синтеза на мускулния протеин (MPS), което е от съществено значение в хода на растеж на организма и поддръжката на скелетните мускули при мъжете (те не се използват при вдигането на тежести). Изследователите определят оптималното количеството на говеждо месо, необходимо за оптимален MPS за тази възрастова група .

 

Д-р Стюарт Филипс, старши автор на проучването, споделя, че тези количества са два пъти по-големи от общоприетите за полезни и препоръчителни досега (80 грама). "Нашите открития имат ясни последици за настоящите препоръки по отношение приема на протеини, за да се предотврати загубата на мускул в стареене."

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване