България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Лечебната сила на ракията

Прочитания: 8691
07.03.2014 13:03 по статията работи: Александра Цанкова

За здравето, наздраве!

Източник: Thinkstock/Guliver

Е, напоследък ви похвалихме положителните черти на доста видове алкохол. Споменахме бирата, виното, а не се сетихме за типично нашенския алкохол, който ни е спасявал кожата доста пъти. 

 

За да сме наясно от самото начало, говорим за лечебната сила на ракията, приложена далеч от кварталната кръчма и шумната компания. Огнената вода, която дядо прави най-добре, всъщност се използва за лекарство при грип, настинки и всевъзможни болежки, при това доста успешно. 

 

Компрес с ракия, поставен на гърлото може да облекчи болките в него и ускорява процеса на оздравяване. 

 

Компрес от ракия, поставен на гърдите лекува белодробни усложнения, причинени от грип или настинка, облекчава кашлицата. 

 

1212097

 

 

Памук, напоен с ракия и поставен в ушите или носа, лекува хрема, гърлобол и главоболие, причинено от вирусно заболяване. 

 

Разтриване на краката, ръцете и гърба с ракия, може значително да подобри състоянието ви при грип, сваля температурата и облекчава треската. 

 

Макар доста хора да гледат скептично на всички видове лекарства, които се намират извън аптеката, от опит ви казваме - ракията е чук! Чук, удрящ здраво хремата и настинките. Махнете сричката "на" от думата "наздраве" и за разнообразие поискайте само здраве от алкохолното питие. Обещаваме, че ще ви го осигури.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване