Да ви признаем, когато става дума за чревоугодничество, ние също сме потърпевши във войната за водене на здравословен начин на живот. Въпреки това е хубаво да си знаем опциите и да умеем да правим правилен избор, бил той и кое е по-малкото зло. Така че нека разберем:
Току що свалена от барбекюто пържола или хрупкаво запържено пиле?
Кое е по-лошия избор и кое има повече мазнини и калории?
И отговорът е: пилешкото пържено!
Да, червеното месо, съдържащо наситени мазнини е победител в спора с пърженото пиле за по-малко нездравословна храна. Червеното месо може и да му се носи лоша слава, но е напълно незаслужена. То е богато на протеини, а и съдържа добро количество желязо. Освен това пърженото пиле съдържа завидно количество калории. Важното е да се внимава с количеството на пържолите. Това, че са по-малко вредни не означава, че трябва да се прекалява с тях.
Още от нас - тук: facebook/sportuvai.bg