България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Кое е идеалното фитнес другарче?

Прочитания: 279
20.01.2017 12:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Не очаквайте да намерите списък с имена и телефони. Следващите редове представляват само описание на качествата, които хипотетичният идеален партньор във фитнес начинанията трябва да притежава. Водете си бележки и след това потърсете в своя телефонен бележник правилния за вас човек.

 

 

Първата уговорка, която ще направим, е, че не е задължително господин или госпожа Идеален Фитнес Партньор да е ваш близък приятел. Хората, с които споделяте ваканциите и празниците си, невинаги биха ви се стрували толкова приятни във фитнес залата. Именно човек, с когото не прекарвате много време заедно извън стените на фитнеса, може да се окаже сродната ви душа, стане ли дума за поддържане на форма.

 

 

След като вече разширихме кръга от възможности, следва да конкретизираме качествата, които фитнес другарчето трябва да притежава. Първо, той или тя трябва да е достатъчно мотивиран, за да ви зарежда с ентусиазма си, а не да ви отегчава с мрънкане. 

 

 

Перфектното фитнес приятелче гони същите цели като вас и е в сходна физическа форма. Все пак не искате да бъдете засенчени от вече добре оформените му мускули. Ако пък партньорът ви е много по-отпуснат, рискувате да си въобразите, че щом в сравнение с него изглеждате добре, не е нужно да се бъхтите.

 

 

1009400

 

 

За да спортувате заедно, трябва да сте сигурни, че избраникът има сходно работно време. С професионалните и семейните задължения не може да правите компромиси. Затова потърсете човек, за чието ежедневие знаете, че му позволява да тренира точно когато и вие можете да отделите време за спорт. 

 

 

Задължително трябва да си намерите някой, с когото да имате общи теми на разговор. Времето в размяна на сладки приказки минава много по-леко, отколкото в неловко мълчание. Или в яростни напътствия. Оказва се, че окуражителните възгласи от рода на "Давай!", "Още малко!" и т.н. произнесени от фитнес другарчето действат демотивиращо. Учените си обясняват това с факта, че интерпретираме тези слова по-скоро като критика и израз на снизходително отношение, отколкото като проява на съпричастност и подкрепа. 

 

 

Е, не знаем дали ви окуражихме или отчаяхме в мисията да намерите перфектния фитнес партньор. Пожелаваме ви успех в търсенето, а щастливците от вас, които вече са се справили с тази задача, каним да ни представят своите фитнес помощници нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване