България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как любимият отбор може да ви навреди

Прочитания: 122
25.11.2013 14:11 по статията работи: Стефан Крекманов

Последствията от загубите

Източник: foter.com

Забелязваш ли коремчето на твой приятел да се подава под фланелката на любимия му отбор? Ето обяснението: човек е склонен да яде повече вредни храни в деня след загубата на любимия му отбор.

 

Феновете на загубилия отбор консумират 10% повече колории от обикновеното в деня след мача. Особено ако отборът ти е бил фаворит в срещата или е загубил с голяма разлика. Изследвания показват също, че победите влияят в обратна посока, като феновете на отбора победител намаляват консумацията на вредни храни с 5%.

 

И все пак, защо загубилите борят мъката с храна? Изследванията показват, че човек приема своя любим отбор като част от своята идентичност. Приемането на победите и загубите прекалено лично повлиява на самоконтрола и прави човек склонен да се тъпче с вредни храни. 

 

Каква е най-добрата рецепта срещу загубите? 

 

 

1. Пробвай да стовариш вината върху някой друг


Когато твоите момчета бият, отдаваш успеха им на страхотната игра, която са показали. Но когато губят, е по-лесно да намериш външни фактори за загубата. Съдията е ощетил отбора ти, контузили са се важни играчи преди срещата. Това убеждава, че отборът ти не е слаб, просто е бил прецакан. 

 

 

2. Погледни другаде


Да кажем, че твоят отбор е загубил дербито срещу най-големия противник. Можеш да се почувстваш по-добре по няколко начина. Например да си кажеш "Какво като загуихме, все пак имаме повече шампионски титли от тях". Или ако противника е доминирал през цялото време, можеш да се фокусираш върху представянето срещу по-слаб отбор. Например "Какво като загубихме този мач, миналата седмица победихме с 5-0"

 

 

3. Подреди приоритетите си


Последното нещо, което един фен иска да чуе е "това е просто една игра". Но в интерес на истината наистина е само една игра. Винаги има нещо по-важно, върху което да съсредоточиш - жената, децата, колата. 

 

И все пак (в повечето случаи), играчите на терена са ти напълно непознати. Може да ти се струва, че ги познаваш, но струва ли си настроението ти да зависи от група непознати.

Източник: Men's Health
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване