България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да правим "Куче, гледащо надолу" правилно

Прочитания: 469
04.02.2013 14:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Малко йога съвети, за повече успех в тренировката

Една от най-разпространените пози в йогата е т. нар. "Куче, гледащо надолу" или Адхо мукха сванасана". Тази асана не само облекчава болките в кръста, но още помага и за сковаността на сухожилията. Разтяга талото от глава до пети и използва всички мускули от пръстите на краката, през петите, гърба, врата, раменете, гръдните мускули и всичко останало. За да получите този цялостен ефект обаче, важно е да имате няколко неща на ум:

 

1. Важността на ръцете

 

Ръцете трябва да са на една линия с рамената или една идея по-широки. Също така пръстите ви трябва да са контактната точка с шалтето, за да не поемат китките ви цялата тежест. Ръцете трябва да силни в бицепсите и трицепсите. Цялата ви тежест трябва да се усеща в ръцете, поне в началото. После с времето ще се научите да прехвърляте тази тежест през таза си към задната част на краката.

 

2. Положението на главата

 

Не дръжте главата си стегната с поглед напред. Напротив, отпуснете я, за да се отпусне и гръбначният ви стълб. Така погледът ви трябва да се пада дори леко назад, към краката. Това ще помогне да освободите напрежението в гърба си.

 

3. Разтегнете гръбнака си от край до край

 

Опитайте се да избегнете арката в гръбнака. С други думи - не се прегърбвайте. Опитайте да запазите естествената S-извиква. Почувствайте как ребрата ви се увеличават, докато вдишвате дълбоко. 

 

4. Трябва да се случва с лекота

 

Разбира се, в началото не при всички петите ще докосват земята. Дори може да леко да присвиете краката в коленете си и да описвате движения като въртене на колело, за да разтегнете по-добре сухожилията си.

 

Накрая позата ви трябва да прилича на обърнато "V" или триъгълник. Трябва да си поемате дълбоко въздух, да задържате хубаво.

 

Ако вече сте правили тази поза и имате опит, може да го споделите в коментарите под статията.

 

Също така може да го споделите и във Facebook страницата ни :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване