България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да направим тренировката си FUN? (част 2)

Прочитания: 156
08.02.2013 09:02 по статията работи: Марина Митева

Източник: womanhotnews

4. Направете тренировката си на игра. Състезавайте се с някой друг от залата - примерно за най-много направени серии от коремни преси или пък отивайки с приятели на ледената пързалка (в не пиков час) направете си ваше някакво забавление - като влакче например.


5.Припомнете си детството. Спомените си само как когато сте били дете бягането всъщност си е било забавно, или скачането на въже. Така че изберете си ден от седмицата, в който ще правите с приятели какви ли не "детски" щуротии - ще се замервате със снежни топки или ще направите снежен човек в планината, докато все още има сняг; ще карате групово колелета; може да пробвате някоя тренировка в зала, която напомня нещо от детството, като - Kangoo Jumps или Hula hoop. Има си варианти.


6. Възнаграждавайте се често. Нека след дълга тренировка си знаете предварително, че вкъщи ще си направите една филмова вечер с чаша хубаво вино. Или пък нещо друго, което да ви мотивира - някакво ваше си любимо занимание.


7. Направете си резултатите видими сега. Много хора се отказват бързо именно защото не виждат да има "ефект". Нужно ли е да казвам, че за всичко се иска търпение - особено, когато искате да отслабнете или да се стегнете на определено място. Е, няма как да стане това за една тренировка. Но пък можете да направите следното нещо, докато си карате колело, може да събирате боклуците по пътя си в една торбичка. Така ще помогнем за една по-зелена България, ще сте си направили тренировката и определено ще се чувствате значими.


8. Постоянно си задавайте въпроси, за това какво наистина ви харесва да правите. Никой не трябва да бъде каран на сила да ходи в зала, за да тренира. Спортувайте това, което си ви харесва на вас самите.


И не забравяйте, всичко е чудесно, когато е забавно - времето минава неусетно, били сте с приятели, а всъщност сте изгорили и някоя калорийка.

 

За още идеи и съвети  - следете ни редовно и във Фейсбук.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Be Shape Studio  5 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване