България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Светът се върти ли, върти... с обръч

Прочитания: 345
30.12.2012 12:12 по статията работи: Марина Митева

Hula Hoop Dance

Източник: jaffaball.net

Хайде дами нека си припомни кога бяхме деца и да повъртим малко обръч. Да, правилно ме чухте – най-новата аеробик мания за американците била да танцуват с обръч. Малко странно звучи, но пък изглежда интересно. Идеята се е зародила именно от играта на обръч при малките момичета.

 

Най-първите обръчи са се появили в Хавай и са били изработени от бамбук, и то според някой източници 500 г.пр.н.е. След това през 14 ти век се пренасят и в Англия. Там са правени от твърди треви, клонки от върби или лозя. Малко по-късно навлизат в Америка, където световно известна компания за играчки прави "бум” със своите пластмасови рингчета. Те стават популярни по целия свят и децата ги обожават и до днес.

 

За различните видове обръчи сме чували, даже че има и масажиращи такива. Но безпорно рингът  може да бъде най-ефективен , не за масаж, а за стягане на коремните мускули. А тази част от тялото знаем, че е проблем на почити всяка дама. Затова и американците решили, че могат да направят една доста ефективна нова тренировка, наречена Hoop Dance.

 

Tой представлява енергичен и много забавен танц, който въобще не е труден и за изпълнение. Различава се от обикновенната игра с обръч, но и много наподобява на нея. Най-важното е, че развива пластичността на мускулите, най- вече на коремните. Освен в залата, се организират и различни състезания сред природата по, забележете, въртене на обръчи.

 

За сега, този странен начин за спорт оставяме далече от България. В нашата страна не се практикува из аеробик залите. Нищо не пречи обаче да "гепите” пластмасовото обръче на дъщеря ви и да си започнете да си денсите сами. А защо и да не  се превърне в нещо забавно, което правите заедно с децата си. Това определено ще ви сближава, ще ви кара да се усмихвате, а и ще стъпите в Новата Година с няколко сантиметра по-тънка талия. Заслужава си да се пробва нали?

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване