България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Изумителните ползи от горещия душ

Прочитания: 1247
31.07.2014 11:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Някога замисляли ли сте се, че едно просто нещо, като горещ душ всеки ден се грижи за здравето ви? 

Топлият душ, особено в дъждовен де, не само ще изчисти тялото ви, но ще освежи и подмлади вашият дух. Затова следващият път, когато се отправяте към банята, не бързайте да излизате, а се отпуснете на този релаксиращ ритуал.

Ето няколко причини, доказващи, колко полезен е ежедневния топъл душ:

 

1. Овлажнява кожата

Топлата баня отваря порите и почиства мръсотията и мазнините, загнездени там. Топлината естествено овлажнява кожата и я прави мека и еластична.

 

2. Освобождава ви от токсините

Топлият душ увеличава и подобрява циркулацията на лимфната система в организма. Това ви кара да се потите и да освобождавате тялото си от бактерии и токсини. 

 

3. Помага ви да спите

Ако имате проблем със съня, оттеглете се в банята и се напарете с топла вода, за да се отпуснете. Позволете на тялото ви да се отпусне и да се изключи за всичко останало. Топлия душ бавно ще повиши температурата ви и ще започне да спада обратно, след напускане на банята. Тази промяна в температурата ще предизвика сънливост. 

 

4. Облекчава стреса

Не бързайте да излизате, когато сте в банята. Отделете малко време, за да се отпуснете.  Правейки това, ще предизвикате успокояващ ефект върху тялото си. Ако се отдадете на този ритуал на края на деня ще се освободите от стреса и ще спите спокойно цяла вечер.

 

5. Премахва настинки и главоболие

Когато сте в топла баня, вие вдишвате пара, която действа като естествен деконгестант - вид лекарство. Може да добавите няколко капки етерични масла, като мента или евкалипт за да се отпуснете напълно. Освен това топлата вода ускорява циркулацията на кръвта и спомага за облекчаване на главоболието

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване