България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Идеалният старт на деня

Прочитания: 206
10.08.2014 10:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сутринта всеки от нас си има рутинни неща, които правим, защото така сме свикнали. Не всички са правилни, но сме свикнали и трудно ще ги премахнем. Ето 3 неща, които да направите, за да започнете деня си правилно и да сте пълноценни през целия ден.

Събудете първо мозъка си. Но не го правете като вземете смартфона си и започнете да играете някоя игра или като пуснете компютъра да видите имейлите си. Вземете списание или вестник и четете, решете кръстословица или наредете пъзел. Това може да ви отнеме 20-30 минути и ще се чувствате по-добре през деня, защото мозъкът ви ще е в кондиция.

Събудете тялото си. След като сте събудили мозъка си е време за тялото. Направете за 10-15 минути няколко упражнения за да забързате метаболизма си и да оросите всяко кътче от тялото ви. Няма значение какви ще са упражненията, можете да бягате, да скачате, да карате ролери или колело, да правите коремни преси или лицеви опори. Самото движение е важно, а не вида.

Здрава закуска. Сигурно знаете, че закуската е най-важното хранене през деня. И това е вярно, защото сутринта трябва да си набавите необходимите хранителни вещества за целия ден. Също така през нощта тялото ви е загубило хранителни вещества и е важно да си ги набавите сутринта.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: http://www.sheknows.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване