България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Здравословната храна е отвратителна според реклама на паста за зъби

Прочитания: 193 1
07.11.2013 12:11 по статията работи: Боян Кърпачев

Източник: Thinkstock/Guliver

Рекламните послания променят нагласите на хората, няма защо да се лъжем, че това не е така. Това всъщност им е и предназначението - да накарат определена група от хора да мислят по определен начин и да ги подтикнат към действия - покупка на определен продукт.

 

 

Именно поради тези причини трябва сериозно да настръхваме (и честно казано да бойкотираме пазарно) срещу такива продукти, които използват средствата за масова комуникация с цел насаждане на стереотипи и негативно отношение към здравословната храна.

 

 

Рекламата на паста за зъби Krest и четки за зъби Oral-B използва най-пошлите методи за постигане на целите си. В нея има сладки дечица (в даден момент дори повръщащи), изследовател по риза с папка за записване на резултатите и много близки планове и "цветни" изрази, изречени от децата.

 

 

В цялата наглост на кампанията, под видеото в най-популярният сайт за видеосподеляне е записано (дословно):

"Нещата изглеждат доста страшни в един свят без сладкиши. На децата им прилошава от новите Хелоуински лакомства. Буквално! Децата получават лакомства с вкус на зеленчуци, вместо традиционните сладки. Звучи доста страшно, ако ни питате!

 

Ето една по-добра идея. Заровете се в Хелоуинските сладки и запазете устната си кухина чиста с паста за зъби Krest и четки за зъби Oral-B. И посетете зъболекаря си, за да държите настрана най-голямото чудовище - зъбния кариес. Това означава повече сладки и по-бели зъби за всички."

 

 

На някой в рекламната агенция или по високите маркетингови етажи на въпросните компании може и да им се е сторила забавна идеята, но не е. Не бива кампаниите да се заиграват с представите на хората за полезно и вредно, добро и зло, здравословно и нездравословно.

 

 

Аз лично не намирам нищо забавно в диалога:

 

- Повърнах!

- Повърна? Добре.

 

... или пък в този:

 

- Това са здравословни, вкусни кексчета.

- Имат вкус на ако.

 

 

Ето и рекламния спот, който разбуни здравословните духове, гледан към момента на писането на статията над 4 000 000 пъти само в Youtube (отделно клипа е въртян и по телевизионните канали):

 

 

 

 

 

Какво е вашето мнение? Забавно ли е или пошло?

Коментари
Най-нови
Най-стари
1
Кирил Младенов07.11.2013 13:11:32
Ужасно! Бих се радвал децата им да приличат на истински американчета- наднормено тегло, хиляди болести и всичко, последвало от "правилният" им начин на живот...
Отговори 0 0
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване