България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо страдате от главоболие или мигрена

Прочитания: 260
09.09.2014 10:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Главоболието е една от болките, които не могат да се измерят. Изключително непоносима и превземаща, тя не ви позволява да изживеете пълноценно деня си. Освен това, всяко дразнение веднага засилва неприятното чувство. Ако често страдате от главоболие, но не знаете защо, пегледайте следния списък. 

 

1. Прекалено сте стресирани

Проучване доказа, че стресът е буквално главоболие. Германски учени изследвали над 5 000 човека в рамките на две години. Те открили, че колкото по-стресиран си, толкова по-често страдаш от мигрена или главоболие. Ако често изпитвате тези проблеми, ориентирайте се към по-спокоен живот или заслужена релаксация. 

1382536

2. Не пиете достатъчно вода

Учен от Холандия разделил доброволци, страдащи от главоболие на две групи. Едната от тях била помолена да приема по 6 чаши повече вода от нормалното. При групата приемаща повече вода симптомите намалели с 50%, а при другата група с 20%. 

 

3. Дъвчете прекалено често дъвка

Изследователи от Тел Авив накарали доброволци, страдащи от мигрена и главоболие да се откажат от дневния прием на дъвка. След един месец 86% от участниците докладвали рязък спад в неразположенията. Учените смятат, че това се дължи на аспартама, който те са спрели да приемат. Аспартама е коварен подсладител, който повечето дъвки съдържат. Освен това продължтелното механично движение на челюстта също предизвиква болка в главата. 

1382534

4. Депресирани сте

Според проучване, извършено от университета в Оксфорд, мъжете изпитват физически болки, когато страдат вътрешно. Жените също изявяват такива неразположения, но процента е в пъти по-нисък. Учените предполагат, че когато мъжете са депресирани, това влияе на нервната им система и повишава възприятието за болка. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Flowin Bulgaria |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване