България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Домашно ядково мляко

Прочитания: 176
19.09.2013 15:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: inm.com

Мммм, вкусно! И полезно. :) Ето и как да си го направите:

 

1046099

 

Продукти за 1 л.

 

 

1 чаша сурови ядки

 

 

1 л. изворна, филтрирна вода

 

 

1 шушулка ванилия (по желание)

 

 

 

 

 

Приготвяне:

 

Ядките се накисват предварително за няколко часа (или една нощ) във вода. Изплакват се, изцеждат се и се изсипват в блендер. Добавят се водата и ванилията. Блиндира се 1-2 минути до пълното раздробяване на ядките. Готовото мялко се прецежда през марля или торбичка за сирене и се съхранява в стъклена бутилка в хладилника около 2 дни. Пулпът от прецедените ядки може да се използва за приготвяне на ядков хумус или да се добави в различни печива.

 

 

 

 

Още от нас ще намерите във Фейсбук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване