България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Добавки към сутрешните смутита - част II

Прочитания: 273
09.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Смутито е отличен избор за летящ старт на деня. Освен, че не затруднява организма с разграждането и усвояването на храната, при правилно съчетание може да си осигурите здрво тяло. 

1356129

5. Kaшу 


Използването на кашу в сутрешното смути е особено полезно за хората с диабет. Ядките са богати на мононаситени мазнини, които помагат за подобряване на здравословните нива на триглицеридите. Високите нива на триглицериди повишават риска от сърдечно-съдови заболявания. Тъй като кашуто не е богато калории, може да слагате колкото пожелаете. За най-добро въздействие е хубаво да сте накиснали ядките предварително за няколко часа. 

1356127

6. Канела 


Канелата добавя сладост на вашите закуски без никакви калории. Тя уравновесява нивата на кръвната захар и холестерола. Ако сте добавили повече спанак или зеле в зеленото си смути, канелата ще подобри аромата и вкуса му. Но внимавайте - тя има доста силен вкус и не трябва да прекалявате. 

1356128

7. Ленено семе


Лененото семе е много полезно. Но за смутита ви препоръчваме трошено такова. За да се приемат нужните съставки лененото семе трябва добре да се сдъвче, а при смутитата, това няма как да стане. За това е по-добре ако използвате предварително натрошено ленено семе. То е богато на фибри и мастни киселини, които се съдържат само в рибата. Лененото семе понижава риска от рак на простата при мъжете и рак на гърдата при жените. 

1356126

8. Семена от чиа


Семената от чиа са богати на омега мастни киселини, желязо, фибри, протеини и цинк. С една дума това е една незаменима съставка за сутрешните ви смутита. Чиа семената имат високо съдържание на антиоксиданти, които помагат за защита на тялото от свободни радикали, преждевременно стареене и рак.

1356130

9. Пчелен прашец


Пчелния прашец едва ли е нова съставка за вас, но определено трябва да го добавяте в смутитата си. Той е богат на белтъчини, каротини, В комплекс, лецитин, витамини С, D  и Е. Освен това подобрява общото благосъстояние на организма и предотвратява множество заболявания. 

 

Не забравяйте да творите в кухнята. Добавяйте от любимите си семена, плодове и зеленчуци в смутитата,  които приготвяте и се радвайте на добро здраве. 

За част едно, натиснете тук.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: womanitely.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Flowin Bulgaria |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване