България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Диетите от памтивека чак до днес (част 1)

Прочитания: 120
21.02.2013 18:02 по статията работи: Марина

Историята на любимите ни диети

Източник: gotvach.bg

Сега ще направим един бърз поглед на най-известните и не толкова известните диети през годините. Като освен, че има доста ефективни такива, ужасяващите също не са останали на заден план. Но какво ли не правим жените, за да сме красиви?

 

Първо за създател на диетата, като цяло се смята, че е Уилям Бантинг. Той е бил английски предприемач, който за първи път споменава за диета за отслабване, базирана на по малък прием на рафинирани и въглехидратни храни.

 

След него през 1820 г. Лорд Байрон популяризира Оцетно - водната диета, която представлява пиене на вода, смесена с ябълков оцет.

 

През 1925 г. пък Цигарите "Lucky Strike" стартират глобална кампания под надслов " Искайте Lucky вместо сладко", която е имала за цел да накара хората да се подчинят на никотиновия глад и да не посягат към сладкишите. Интересна хрумка за реклама, между другото.

 

През 30 те  години се заражда, така наречената "Грейпфрут диета" в Холивуд. Тя представя идеята да се хапва по един брой от киселия плод при всяко от яденията през деня.

 

1950 г. – тогава пък изниква идеята за Зелевата диета. Тя обещавала, че ще загубите няколко излишни сантиметра от талията само за седмица. Единствено трябвало да ядете редовно зелева супа.

 

През 1970 е популярна "Диетата на спящата красавица", която се е говорело, че се е използвала от краля на рока Елвис. Тя е основана на идеята за предписване на успокоителни средства, тоест така наречената процедура по седация. И това всичкото само, за да отслабнеш.

 

Станаха ужасно страшни тези диети май май. А продължението на историята им очаквайте скоро.

 

До тогава следете ни на прекрасната ни Фейсбук страница.

Източник: health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване