България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да вървим по стъпките на отслабването

Прочитания: 142
05.09.2013 14:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Разходката е основен вид упражнение, което може да бъде правено от всеки. В сравнение с други форми на движение, като бягането например, ходенето е много по-щадящо. Това му качество го прави идеално за хора с проблеми в ставите или гърба. Ходенето със сигурност ще ви помогне и в борбата с килограмите. Загубата на тегло не зависи само от него, но помага и има положителен ефект на здравето като цяло.



Ето някои най-добрите съвети за разходка, които ще ви помогнат да отслабнете:



1. Всеки се пита колко точно трябва да се ходи за да се започне да се отслабва. За съжаление точен отговор за това няма, защото тук са включени много фактори. Но пък може да се обобщи, че трябва да се ходи минимум 45 минути, четири пъти в седмицата, за да се усети ефекта. Ако не друго, то ходенето ще ви подготви за другите видове упражнения след това. Ходенето е едно добро стъпало, което да ви насочи извън зоната ви на комфорт и да ви подготви за следващи начинания, което е много важно.

 

2. Ходенето може да стане монотонно и скучно, особено ако се разхождате на едно и също място всеки ден. За да стане интересно можете да изберете различен маршрут, който да сменяте през няколко дни. Има само едно условие - трябва да бъде безопасно. Така може да вземете със себе си и любимата музика и да си спестите неприятни инциденти.


3. Опитайте и да правите по-малки крачки, по-бързо. Така ще ускорите повече пулса и съответно метаболизма. Темпото винаги помага при ходене. А това е и тайната на стегнатото дупе.


4. Когато се разхождате в парка, можете лесно да добавите някои лесни упражнения за ръце към ходенето си. Клякания, лицеви опори, напади могат да се правят навсякъде, без никакво оборудване. Тези прости упражнения ще ви помогнат да добиете сила и гъвкавост на тялото ви.


5. Хидратирайте се. Водата помага на тялото и мускулите. Това означава, че трябва да потребявате адекватно количество вода.



Дори да не последвате тези съвети, опитайте се да ходите, когато е възможно. Това може да бъде до офиса и обратно, за пазаруване и т.н. Все пак ходенето може да бъде забавен и лесен начин да отслабнете.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване