България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Видео: Брутален хайлайн в Алпите

Прочитания: 228 1
13.03.2013 09:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Ако се чудите какво е това брутално нещо, което се случва в Алпите, отговорът е следния: нещо като ходене на въже, но не съвсем. Не съвсем, защото въжето всъщност е тънка лента от синтетична материя и за разлика от ходенето на въже, при хайлайна няма лост за баланс - може да разчитате само на ръцете си.

 

Докато се ровехме за интересни видеоклипове и попаднахме на документалния филм на Seb Montaz. Той се казва "SKYLINERS" и бруталните кадри са заснети във френските Алпи. 

 

За разлика от малкия брат, слеклайна, тук всички атлети са обезопасени, защото паданията са почти неизбежни, а всяко едно от тях би било смъртоносно.

 

Самото прокарване на маршрути не е лека работа и в повечето случай хайлайнерите са и алпинисти.

 

Ето и краткото филмче за френските хайлайнери, които се издигат на смайващи висини:

 

 

Ако ви трепна нещо в сърцето докато гледахте това видео, но отново планирате да влезете във Фейсбук, вместо да хукнете към планината, поне ни харесайте страницата - ползата ще е взаимна :)

Коментари
Най-нови
Най-стари
1
Kristiyan Osev13.03.2013 15:03:55
Голяма грешка да се поставят на първо място млечните продукти като продукт от който да си набавяме калции!!! Точно голямото количество което се приема наведнъж чрез чаша мляко е много по-трудно да се усвои!!!! Най-добрия прием на калции трябва да става чрез зеленчуците и дребните риби. Те съдържат по-малко количество калции, но приемани редовно през деня ще набавят всичкия необходим клации и най-важното той ще бъде използван правилно от тялото!
Отговори 0 0
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Be Shape Studio  5 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване