България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Анафилаксия, индуцирана от упражнения

Прочитания: 290
04.02.2013 12:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Това било! Разкрихме причината все по-малко хора да спортуват. Просто ги е страх от индуцирана от физически активности анифилаксия. или казано с други думи анафилатичен шок.

 

Симптомите могат да включват сърбеж, уртикария, копривна треска , зачервяване на лицето, хрипове, включително гадене, коремни спазми и диария. Ако физическа активност продължава, може да последват по-тежки симптоми, включително ангиоедем, оток на ларинкса, хипотония, и, в крайна сметка, сърдечно-съдов колапс. Прекратяване на физическа активност обикновено води до незабавно подобрение на симптомите.

 
В напълно доказана причинно-следствена връзка с това заболяване се наблюдават  симптоми като задушаване, гадене и повръщане. Късно последствие може да премине в главоболие, което продължава 24-72 часа.

 

А ние наистина се чудихме защо толкова малко хора спортуват. То си е доста страшно, като се погледнат тези симптоми, пък и изчезват веднага след прекратяване на физическата активност. Има упражнения, има проблем, няма упражнения, няма проблем, както би се изразил чичко Сталин.

 

И за успокоение на всички ще завършим с това, че под 1% от всички шокови състояния са причинени от физическа активност, така че спортувайте, няма страшно.

 

Още интересни новини от спорта - тук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване