България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

9 начина да пиете повече вода

Прочитания: 160
17.09.2013 12:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Малки хитринки за оптимална хидратация през деня

Източник: Thinkstock/Guliver

Няма смисъл да повтаряме колко е важно да пиете поне по 1,5 л вода на ден. Наясно сме, че проблемът с приема на течности не се дължи на факта, че се съмнявате в необходимостта от тях, а по-скоро на това, че не съумявате да изградите навика да надигате бутилката с вода по-често. Предлагаме ви няколко идеи как неусетно да повишите дневната консумация на вода.

 

 

 

Подобрете вкуса ѝ

 

Ако смятате водата за скучна, то трябва да се погрижите за това, как да направите вкуса ѝ по-интересен и примамлив. През лятото може да прибавяте парченца диня или листенца мента в напитката, а през зимата да се възползвате от разнообразието от цитрусови плодове.

 

 

 

Хапвайте лютиво


Освен че ви помагат да горите повече мазнини, лютивите храни ще ви накарат да посягате към водата по-често по време на вечеря.

 

 

 

Използвайте телефона си


Вече има безброй приложения за смартфони, с които да следите вашия дневен прием на вода. Също така може да настроите аларми за подсещане на мобилния си апарат .

 

 

 

Дръжте я наблизо


Ако очаквате, че сами ще се сещате да отскачате до кухнята за чаша вода, когато в офиса сте затрупани от работа, жестоко се лъжете. Поставете водата на една ръка разстояние, така че достигането ѝ да не представлява никакво усилие.

 

 

 

Носете си вода във фитнеса


И не я оставяйте в сака в съблекалнята. Разнасяйте я до всички фитнес уреди и се освежавайте след всяка серия упражнения.

 

 

1043016

 

 

Поръчвайте вода, когато хапвате навън

 

Пиейки вода вместо вино, коктейл или всякакви други алкохолни и безалкохолни напитки, ще спестите калории и пари. Ако сте в добър ресторант, в кухнята най-вероятно разполагат с филтър, така че спокойно може да поръчате чаша вода вместо бутилирана такава. В повечето заведения тя дори не се таксува.

 

 

 

Изяжте водата


Може да си позволите да мамите, като приемате вода под формата на храна чрез някои продукти и ястия, богати на Н2О. Такива са краставицата, динята, пъпеша, целината, супите.

 

 

 

Вода вместо предястие


Водата има засищащо свойство. Ако консумирате вода преди хранене хем ще хапвате по-малко, хем ще добавите още няколко милилитра към задължителното количество за деня.

 

 

 

Пийте вода, когато излизате вечер


Ако идеята да замените коктейлите в бара с чиста вода не ви се струва примамлива, имаме предложение как все пак да включите водата в запоя. След като се приберете вкъщи (ако съзнанието ви не е прекалено замъглено), изпийте чаша вода. Тя ще помогне на тялото ви да се рехидратира след приема на алкохол и да се справи с махмурлука много по-бързо и лесно.

 

 

 

Още съвети за здравословен начин на живот ще откриете на на Фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване