След като ви показахме колко демотивиращо могат да подействат кориците на женските списания, днес ще наблегнем на "здравословните" храни.
Хранителната индустрия все по-често поглежда към фитнеса, като нова територия и се опитва да пробие там слагайки етикет "здравословно". Триковете са няколко и само изостреното ни внимание може да ни предпази от некоректни производители.
Лепенето на етикет "здравословно" се е превърнало в мания и достига нови висоти, като се намират вече дори на преработени храни. Да, вътре може и да има естествени съставки, но минали ли през преработване са си вече преработени. При преработването преработеното става преработено. Дали остана някой на който да не му стана ясно. Едни сурови ядки например винаги ще си останат по-полезни.
Същото се отнася и до протеиновите барчета. Те може да имат 25 грама протеин и почти николко въглехидрати, но от друга страна са бъкани с подсладители, оцветители, добавки и химикали. Какво здравословно има в това?
И в заключение пак ще кажем, че дори да няма ГМО или да е "органик", храната губи половината си полезности, когато мине през преработка.
И да не забравите да ни лайкнете тук.