България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 храни, които ще намалят апетита ви

Прочитания: 204
20.08.2014 16:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Ако искате да свалите няколко ненужни килограми, тайната е в тренировките и правилното и здравословно хранене. Но никой не иска да се ограничава в храненето. Поради тази причина повечето прибягват до хапчета, които да подтиснат апетита им. Но те вредят на стомаха и могат да доведат до много болести. Учените са открили, че тези 6 храни помагат на хормоните в стомаха ви, които отговарят за ситостта, да се увеличат. По този начин се изпращат вълни на мозъка, които ви карат да се чувствате сити по-дълго време и няма да ви се наложи да ядете много.

Ябълки. Според изследване на националната диетологична асоциация на САЩ, 1 ябълка дневно може да доведе до свалянето на 1 килограм месечно. Вижте какви магически свойства има ябълката, само по 1 на ден ще ви помогне да свалите килограми. 1 ябълка съдържа около 100 калории, това ще ви помогне да се заситите, без да приемате много калории.

Боб. Всички бобови растения ще ви помогнат да намалите апетита си. Те ще ви карат да се чувствате заситени по-дълго време и ще премахнат безсмислените хранения от дневното ви меню. За 1 месец бобовите растения могат да ви помогнат да свалите 1 килограми, ако ги употребявате поне веднъж седмично.

Яйца. Те са богати на протеини и мазнини, които са полезни за сърцето. Освен това яйцата ви помагат да се заситите по-добре и вие дълго време няма да усещате глад. Яйцата също поддържате нивото на холестерола в кръвта ви в рамките на нормалното и намаляват опасностите, които крие високия холестерол.

Йогурт. Според изследване на Европейската здравна организация, хората, които ядат йогурт поне 3 пъти седмично имат с 20% по-малък риск да страдат от затлъстяване. Това означава, че йогуртът е вашият най-добър приятел в борбата с килограмите.

Манго. Този екзотичен плод не само ще засити глада ви, но ще ви предостави невероятен вкус. 1 манго съдържа 100 калории, подобно на ябълката, но ще ви помогне да се заситите и да се храните нискокалорично.

Ядки. Ядките  са здравословни. Те ви държат сити дълго време и ви снабдяват с нужното количество енергия и белтъчини. Благодарение на полезните мазнини в тях вие ще се чувствате енергични и бодри. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: http://www.fitsugar.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване