България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

3 пъти по-здравословно кафе

Прочитания: 206
17.04.2013 12:04 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: http://healthclub.rs

За да не бъдем толкова критични към сутрешното кафе, днес ще се опитаме да го направим няколко идеи по-здравословно. Ако искате да се събуждате качествено и в същото време да не изпитвате угризения на съвестта, приготвяйте ароматната напитка по следния начин:



Използвайте хартиен филтър


Ако избягвате приготвянето на кафе с френска преса или в турски стил няма да наруши осезаемо вкуса на кафето, лишете се от тях. Използването на хартиен филтър при направата му ще помогне за премахване на веществото "cafestolis", което е причина за покачване нивото на лошия холестерол.



Избягвайте сметана и захар


Само по себе си кафето е нискокалорично. След като добавите сметаната и захарта се превръща в калорична бомба. Можете да се придържате към обезмасленото мляко. Друго решение е да намерите вид кафе, което да ви носи наслада без да се налага да обогатявате вкуса му.



Добавете какао и канела


Ако вече се притеснявате, че ще трябва да се задоволявате със скучното, чисто, черно кафе, ако искате да сте здрави, успокойте се. Добавете канела или какао на прах към сутрешната си доза събуждане. Това ще обогати вкуса и ще добави допълнителни ползи за здравето. Какаото на прах намалява кръвното налягане, а една лъжичка канела може да помогне на тялото ви да контролира нивото на кръвна захар през целия ден.

 

 

За още новини и полезни съвети - кликнете тук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване