Сигурно сте се наслушали на съветите за правилно хранене от сорта на това да заместите захарта с плодове, да намалите мазнините, а да увеличите зеленчуците, да премахнете готовата храна и да започнете сами да си я приготвяте. Те са правилни но сега ще ви запозная с няколко други съвета за правилно хранене. Те са свързани с правилната употреба на някои от храните. Тези съвети са дадени от Джоф ЛаПума, който е един от водещите диетолози в САЩ.
Когато добавяте чесън в ястията си, изчакайте 10 минути след като сте ги нарязали или счукали за да ги добавите. По този начин всички хранителни вещества, които са в чесъна ще влезят в храната, която приготвяте. Увеличете употребата на чесън, защото той намалява риска от рака и намалява холестерола.
Яжте кресът суров. Това ще ви помогне да абсорбирате изотицианитите, които се съдържат в креса. Те се борят срещу карцерогените, които причиняват раковите заболявания.
Добавете зехтин към салатите си. Той е богат на полезна мазнина, а тя ви помага да абсорбирате лутеинът, който се съдържа в повечето зеленчуци и е полезен за зрението ви .
Заменете дребния лук с кромид или червен. Те са по-богати на антиоксиданти, които изхвърлят токсините от тялото ви.
Не взимайте нарязани пъпеш, киви и ананас, защото по този начин се губят витамините, които се съдържат в тях.
Изберете покълналата леща пред непокълналата. Тя ви дава 17,5 пъти повече витамин Ц.
Сушеният розмарин съдържа 60% повече калций от колкото пресният.
Яжте броколи или карфиол с печено месо. Фитохимикалите в тази зеленчуци помагат на черния ви дроб да премахне карцерогените, които се съдържат в месото, което се приготвя на голяма температура.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg