Време е да се глезим с лазаня. Но не се притеснявайте, няма да качите килца с тази рецепта. Това е така, защото съставките са балансирани така, че да не водят до напълняване.
Съставки: 4 с.л. зехтин, 2 скилидки чесън, 4 малки тиквички, 2 пилешки гърди, 1 глава лук, 1 купа доматен сос (може и от буркан или пресни), 3 дафинови листа, 1 червена чушка, 1/2 купа брашно, 1/2 купа мляко, 1/2 купа пармезан, 1/2 купа моцарела, кори за лазаня.
Начин на приготвяне.
- Сос болонезе. В дълбок тиган загрейте зехтина. Сложете чесъна и тиквичките за около 2 минути. Махнете ги и добавете пилешкото за 5-7 минути. След като премахнете пилешкото, запържете лука до златисто. Добавете доматения сос, чушките, дафиновия лист и подправките за няколко минути и след това добавете тиквичките, пилешкото и чесъна и оставете да къкри на лек огън.
- Сос бешамел. Сложете зехтин отново в дълбок тиган. Постепенно добавяйте брашно, като не спирате да бъркате. Бъркайте докато сместта не стане златиста. Бавно прибавете млякото и продължете да бъркате. Добавете сол и други подправки по избор и го премахнете от огъня, за да не загори.
- Подреждане на лазанята. Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете зехтин на дъното, после сложете малко от сос бешамела. Сложете 1 ред кори след това наредете 1 пласт болонезе с кашкавал и после 1 пласт бешамел с кашкавал. На последния пласт сложете малко болонезе и кашкавал. Сега лазанята е готова за печене. Накрая може да гарнирате с кисели краставички, колбас или маслини.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg