България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

"Карай с Лари" срещу Паркинсон

Прочитания: 176
22.10.2013 12:10 по статията работи: Боян Кърпачев

Филмът "Карай с Лари" показва човешкото лице на ежедневната борба с болеста на Паркинсон и в частност живота на Лари Смит, пенсиониран полицейски капитан. След 20 години с коварната болест Лари успява да направи близо 500-километров пробег в Южна Дакота със своето колело на 3 гуми. С помощта на семейството и приятели си той успява да докаже, че въпреки болетта, човек може да остане физически активен, позитивен и да живее живота си пълноценно.

 

 

Филмът проследява опитите на Лари да разшири границите на своите възможности и възприятията за възможностите на всички хора, засеганати от Паркинсон. Наред с неговите, във филма се забелязват и усилията на семействата, болногледачите и приятелите на болните. С диагнозата реално се борят всички.

 

 

Този филм е за всички онези, който заклеймяват или обричат на забвение нелечимо болните.

 

 

"Познавам хора, диагностицирани с Паркинсон, които просто се предават. Сядат в инвалиден стол и отказват повече да станата. Аз никога няма да се предам. Някой ден болестта ще ме пребори, но дотогава няма да се откажа от живота". С тези думи на Лари започва филма. Съпругата му Бети допълва, че той е от типа хора, които се изправят срещу вятъра, а личният лекар добавя, че "това нелепо нарушение на двигателните възможности на болните намалява тяхната независимост, а тяхната непримиримост и борба в чести случаи води до доста ефектен физически начин на преодоляване на пречките".

 

 

А начинът на е Лари е с колелото. Затова не спира да кара.

 

 

1080972

 

 

"Виждала съм го да пада, виждала съм го и сериозно да се наранява. Но той просто не престава. Неглижира ситуацията, става и продължава. Той е борец".

 

 

Вижте трейлъра към филма за непримиримостта и борбата с предизвикателствата, които живота ни предоставя.

 

 

 

 

 

 

Още от нас ще намерите на Фейсбук страницата на спортуващите.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване