България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Съвети за работохолици

Прочитания: 202
08.08.2014 17:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

В днешно време животът е толкова напрегнат и забързан, че често хората нямат свободно време за себе си. Свикнали сме да работим колкото можем повече, без да осъзнаваме, че това темпо е доста опасно за нас. Прогреса на технологията ни помага да бъдем на линия 24/7. Когато сме толкова заети забравяме за себе си и здравето си. 

Ето няколко съвета как да съхраните здравословния си живот, ако сте работохолик:

 

 

1356181

 1.Не забравяйте да спите


Спането е най-добрият начин да се отпуснете от напрежението и стреса. Подновявате силите си неусетно и се чувствате свежи и нащрек. Ако не спите достатъчно реакциите и мисленето ви се забавят, да не говорим за цялостната травма на организма.

 

 

2. Слушайте тялото си


Доверявайте се на интуицията си. Ако тялото ви иска да стане от стола - станете, ако ви се почива - почивайте. То най-добре знае какво е хубаво за него. Ако избягвате сигналите на тялото, рано или късно машината ще се счупи.



3. Пийте витамини


Витамините са доста важни за вас! Ако нямате време да приемате достатъчно плодове и зеленчуци, то поне пийте някакви добавки, като предварително сте се консултирали с медицинско лице. 

 

4. Отделяйте врме за себе си


Всеки човек има нужда от малко усамотение. Ако прекарвате повече време насаме със себе си, ще успявате по-лесно да идентифицирате нуждите си. А освен това ще ви помогне да се възстановите от тежкият работен ден.

 

 

1356179

5. Упражнявайте се


Ако прекарвате много време в офис, най-доброто което може да направите за тялото си е да го раздвижите. Намерете упражненията, които ви карат да се чувствате добре и започнете ежедневно да се занимавате с тях. Отделяйте поне по 10 минути на ден да се поддържате във форма.

 

 

6. Прекарвайте време навън


Природата кара човек да се чувства спокоен и хармонизиран. Свежият въздух, слънцето и радостта от красивата гледка ще ви заредят до края на деня с прекрасни емоции. Ако трябва да избирате между това да гледате нещо по телевизията или да се разходите навън  не се замисляйте, а обувайте маратонките!

 

 

1356175

7. Четете книги


Четенето на книги позволява на ума ви да си почине от всички проблеми и главоблъсканици. А освен това такъв тип творческо мислене развива дясното полукълбо на мозъка. Това ви прави по-креативни и новаторски. Нещо, което ще е от полза на работното ви място. 

 

 

9. Медитирайте


Медитацията успокоява изключително дълбоко всички тревоги. Тя синхронизира работата между двете полукълба на мозъка и ви прави по-съсредоточени. Успокоение, релаксация, концентрация и още куп предимства ви очакват ако започнете да медитирате.

 

 

10. Прощавайте на себе си и хората около вас


Каквото и да си говорим има ситуации и хора, които лесно могат да ни извадят извън релси. Това се случва дори и на най-спокойният човек. За да не се тормозите часове или дни наред с неприятната мисъл за вече миналата ситуация, просто я пуснете. Звучи по-лесно от колкото е, но е важно да прощаваме. По този начин се освобождаваме от тежкият товар, който сме събирали цял ден. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: womanitely.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване