България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Работното място - как от ад да го направим рай

Прочитания: 115
19.11.2013 11:11 по статията работи: Sportuvai.bg

Начини да се справите с неприятните ситуации в офиса

Източник: Thinkstock/Guliver

Наскоро ви разказахме какви поразии върху здравето ви може да причини нездравословното общуване с шефа. Изключвайки този фактор (ако изобщо това е възможно) имаме още лоши новини за вас. Когато не работим на желаното място, проблемите ни стряскат от всеки ъгъл - неприятни колеги, глупаво работно време, което тече унищожително бавно, кофти храна за обяд, скучна работа, неудобен стол. Общо взето депресията е пълна. Ако и днес отказвате да послушате съвета ни, гласящ да вземете живота си в ръце и да потърсите щастието си извън досадната офис сграда, ето друга тактика.



Причините поради които искате да продължите да се мъчите, най-вероятно са повече от основателни, няма да се бъркаме в тях. Но като добри хора искаме да направим работния ви ден няколко идеи по-приятен. Ето и начините за това.



Излизайте на по питие с колегите



С приятната част от тях, разбира се. Това със сигурност ще ви ободри в края на работния ден, а и ще ги видите в по-различна и забавна светлина.

 

 

Правете си почивки по едно и също време на деня



Почти всяка работа може да изчака 10 минути, без нуждата ви да се отделите от всичко за момент. Не пренебрегвайте личните си нужди пред второстепенните работни задължения. Когато мозъкът се фокусира върху няколко задължения, съществува риска да сте неефективни до края на целия ден.

 

 

Взимайте важните решения след обяд



На празен стомах не се мисли добре, нали така? Изследване доказва, че съдиите отсъждат 60% от присъдите, произнесени на гладен стомах, са негативни. Така че, ако сте престъпник - нахранете съдията. :)

 

 

Направете списък с 5 неща, които ви правят ценен човек

 

Започнете ли да мислите, ще се сетите за много повече. Точно за тях трябва да се сещате, когато лошото настроение започне да ви говори на уше.

 

 

Усмихвайте се

Дори да ви е тъжно. :) Доброто настроение е най-силното ви оръжие срещу неприятната ситуация, в която (предполага се) изпадате ежедневно.

 

 

Шегувайте се

Не, не се подигравайте (или поне го правете със стил). Търсете забавната страна на нещата и ще видите как изведнъж ще започнат да ви изглеждат много по-лесни и поносими.

 

 

Спортувайте!

Едва ли имате такава възможност на работно място, но винаги можете да използвате 30 минути преди да се отправите натам. Това любимо наше занимание ще повиши тонуса ви и ще ви зареди с енергия, нужда да се борите с несправедливостта.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване