България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Натурални съставки, вместо шампоани

Прочитания: 398
21.09.2014 10:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Все повече хора се обръщат към натуралните съставки и се стремят да изхвърлят синтетичните такива от живота си. През последните години започна революция в банята. Много хора започнаха да третират косата си с природни продукти. Ако се чудите дали да се присъедините към тази нарастваща вълна прегледайте статията.  

Предимствата на натуралните съставки са, че те, за разлика от шампоаните не съдържат сулфати, сулфити и други съмнителни вещества. Това разбира се важи, ако са биологично чисти. Химикалите нарушават структурата на косата ви и я изтъняват. Така тя става суха и бързо нацъфтява. Освен това кожата на главата ви абсорбира всички тези вещества и те стават част от кръвообращението ви. 

Натуралните продукти като ябълковия оцет, хумата, содата за хляб и кокосовото масло са много ефективни при почистването на коста. Те лекуват и възстановяват кожата на скалпа. 

Ако сте решили да използвате тези съставки в банята си, но не знаете как може да изпробвате тези рецепти:

1391939

Рецепта 1:

- 1 с.л сода

- вода

Слагате содата в дланта си, като добавяте няколко капки вода. Леко разбъркайте с пръст, за да се получи хомогенна смес. Внимателно втрийте в корените си, получената консистенция. Изплакнете. 

 

- 2 с.л. ябълков оцет

- 1 чаша вода

 

смесете това в чаша. След това внимателно го изсипете по краищата на косата си. Така ще ѝ предадете блясък. Изплакнете. 

 

Рецепта 2:

- 2-3 с.л хума

- 1-2 с.л. ябълков оцет

 

Смесвате съставките в чаша и бъркате с дървена лъжица или пръст. Тази консистенция се използва като шампоан върху цялата коса. Ако имате суха коса, по-добре не използвайте тази рецепта. 

 

Дали ще изберете или не тези натурални методи, важното е да се грижите за косата си. Не забравяйте, че тя е изградена от белтъчини и независимо какви продукти използвате, ако не приемате нужните вещества, косата ви няма да бъде в добро състояние. Дори и да не желаете да премахвате козметиката си за коса, може веднъж в месеца да си правите почивка с една от посочените горе рецепти. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: wellnesstoday.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Be Shape Studio  5 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване