България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Съвети от звездните стилисти за косата

Прочитания: 443
03.07.2014 09:07 по статията работи: Деси Иванова

Може ли маслото от моркови да ви даде мечтаната здрава коса?

Източник: Thinkstock/Guliver

Забравете кокосовото и аргановото масло. За приятните летни месеци, ще искате да се срещнете с Бъгс Бъни и да се запасите с моркови, за да придобие най-добрата форма косата ви някога. 

 

1325200

По конкретно това е супер достъпното масло от семена на моркови, което е многообещаващо за тези, които страдат от сухи и тънки кичури. 

 

Писателката Даниел Гуерико от модното списанието "Ксо Вейн" наскоро съобщи за това как маслото от моркови, което струва само някакви си три долара за бутилка, защитава косата от вредните слънчеви лъчи и солта на плажа. 

 

"Маслото от морковени семена е сигурен победител, особено ако става въпрос за излагане на косата на външни условия. Така е защото е пълно с витамин А, каротеноид, който повишава защитата от слънцето, особено когато е съпроводено с витамин Е, съдържащ се в шипковото масло", казва Гуерико. 

 

"Аз го прилагах преди, по време и след всички слънчеви и пясъчни дейности и вместо да имам метла, която да трябва да вържа на опашка след измиване, имах мечтаните меки вълни, които ме накараха да забравя за моите измръзнали коси от януари", казва тя. "Като че ли никога не се бе случвало и смятам да поддържам това състояние и през лятото, което както предвидиха ще бъде доста горещо!" 

 

Потребител добавя също, че маслото от морковени семена, особено когато се смесва с други подхранващи, натурални съставки, като например соево или шафраново масло, може да хидратира сухата коса. Нещо, с което някои стилисти на знаменитости са съглани. 

 

"Маслото от семената на моркови е по-слабо известно от кокосовоти или аргановото", кава стилистът Сара Медик от Нелсън Джей Салон в Бевърли Хилс. "Обаче е много богат на витамин А, който е бил използван много години като лечение за растежа на косата. То може да регенирира и стимулира космените фоликули. Също така придава и блясък!"

 

Евтин продукт, който защитава и насърчава растежа? Може да звучи прекалено хубаво, за да е истина, но Медик съветва жените със суха чуплива коса да използват маслото от моркови, като стилизант, по -специално от средата към краищата на косата за най-добри резултати. И ако е предразположена към цъвтеж, маслото може да се използва като седмично хидратиращ балсам, чрез прилагане върху най-набраздените зони, като се остави в продължение на 15-20 минути преди измиване. 

 

"За жените, които имат тънка и финна коса,  бихме препоръчали да използват маслото от морковени семена, като средство за лечение и подхранване на растежа", казва Медик. 

 

1325201

Паскал Касел, международен директор на "Итали Хеърфешън", е съгласен с констатациите и препоръчва морковеното масло на клиенти, които използват отоплителни уреди, които могат да даведът до разделяне на краищата, сухота и дългосрочни щети. Той препоръчва да масажирате скалпа с масло от моркови, за стимулиране на растежа и насърчаване на добро здраве на косата. 

 

"Ако смесите морковено масло с бадемово масло, може да получите по-силен подхранващ ефект за косата, който се дължи на естествено срещащите се протеини в бадемовото масло." казва Касел. "Тази смес е много добра, за защита на косата от слънце, сол и хлор, без да предизвиква опадане." 

 

Докато това витаминозно масло от моркови звучи като панацея за пефектното лято, за всеки тип коса, някои препоръчват да обмислим преди да го приложим. Стилиската на знаменитости Мика Фаулър от "Ким Во Салон" в Бевърли Хилс вярва, че може да се елиминира цъвтеж, да предпазва от слънчевите лъчи и насърчава копринената мекота, но не може да реши всеки проблем. 

 

"Много хора смятат, че маслото от морковени семена ще демонстрира бърз разтеж на косата, но това не е лек за късата коса. Този продукт не е предназначен за растеж", казва Флауър. "Ако не се използва правилно, то също може да предизвиква опадане на косата. Твърде много от продукта, може да я накарат да изглежда мазна. Това е много хидратиращ продукт, затова използвайте малко. Препоръчителното количество е пет капки, които трябва да бъдат разпределени по цялата дължина на косата. Също така продукта притежава силен аромат на земя. 

 

Дори Кастел признава, че маслото от моркови не може незабавно да спечели всеки, въпреки многото си предимства. 

 

"Поради оранжевия цвят, трябва да сте много внимателни, когато го използвате на светла коса, така, че да не я зацапа", предупреждава той. "Аз препоръчвам силно разреждане с бадемово масло, за да предотврати оцветявне на руса коса."

 

Въпреки тези предизвикателства, стилистите са съгласни, че маслото от моркови си струва да отворите една лятна скоба за него, стига да се използва в умерени количеста. 

 

"Доказано е, че морковеното масло възвръща влагата обратно към корените и предотвратява начупване", казва Фаулър. "Използването на продукта последователно ще покаже добри резултати. Ако продуктът се използва правилно, ще премахне цъфтенето и косата ще придобие здрав вид."

Източник: news.health
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване