България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Маслините намаляват риска от рак

Прочитания: 208
27.08.2014 12:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: inm.com

Скорошно изследване университета в Барселона сочи, че маслините притежават оръжия, които се борят с рака. Според учените тези полезни за здравето съставки се съдържат в обвивката на маслините. Те са най-активни в превенцията от рак на гърдата.

Учените от този университет са открили, че в обвивката на маслините има киселина, която убива раковите клетки и предотвратява разрушаването на клетъчната стена. Маслините са съставени 80% от тази киселина, което ги прави идеалната съставка за борба с рака. Учените съветват жените, които са изложени на риск от рак на гърдата да добавят маслини към своята седмична диета.

Изследването сочи, че маслините съдържат и други полезни вещества - те са богати на витамини, особено на витамин Е. Те помагат да си подобрите имунната система и да намалите възпаленията. За това повечето диетолози съветват хората да ядат повече маслини.

Зехтинът също съдържа част от тази полезна киселина, но тя е драстично по-малко от маслините. Въпреки това уените съветват да замените олиото със зехтин.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Naturalon
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване