България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

14 храни, които причиняват рак (I част)

Прочитания: 245
21.07.2014 16:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Тези храни навярно ги употребявате почти всеки ден, но бъдете внимателни, защото те съдържат свободни радикали, които са основния причинител на раковите заболявания.

Пуканки за микровълнова. Тези пуканки са бомба със закъснител. В опаковките има вещества, които стимулират разрушаването на клетките, а в допълнение микровълновото им облъчване ги прави изключително опасни за тялото ни.
1340681
ГМО. Генномодифицираните продукти са опасни, защото те не са натурални. В себе си имат съставки, които ги държат да са по-свежи и по-вкусни и да озряват по-бързо, но те са вредни за организма ни.
1340677
Консервирани домати. В повечето консервирани храни има БПА, кито нарушават работата на мозъка. Доматите имат високо съдържание на киселини, а в комбинация с БПА те стават изключително опасни за организма ни.
1340679
Колбаси. Дълъг е този списък - салами, кренвирши, бекон. Те съдържат много мазнини и консерванти, които са вредни за организма ни.
1340680
Консервирана сьомга. Сьомгата сама по себе си е много полезна, но когато се консервира, нейните полезни свойства се губят. В допавка е вредното влияние на консервата и на консервантите и стабилизаторите
1340678
Чипс. Те са богати на трансмазнини, както и консерванти и оцветители. Те са опасни за организма ни и могат да причинят различни ракови заболявания.
1340676
Олио. Олиото от слънчоглед е опасно, защото повишава нивото на холестерол в кръвта ни и води до редица болести, сред които сърдечните и рак.

1340675

 

Вижте още: 8-те храни, които трябва да избягвате.

 

Прочетете още: храните, които могат да ви убият.

 

Прочетете още: употребяваме двойно повече захар от необходимото ни.

 

Прочетете още: 5 храни, които не трябва да използвате.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: news.health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване