България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Магическите свойства на меда

Прочитания: 195
29.07.2014 10:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Повечето от нас знаят за ползите от меда за красотата, но знаете ли, че медът е ефективна съставка за загуба на тегло? Според изследване може да свалите килограми само за няколко седмици, чрез приемане на една супена лъжица мед преди лягане. 

 

Основател на диетата Майк Макинес, открил, че атлети, хранещи се с храни, богати на фруктоза като мед, изгарят много повече мазнини и увеличават издръжливостта си. Медът действа като гориво и черният дроб произвежда глюкоза. Тази глюкоза поддържа нивата на захар в мозъка и го принуждава да освобождава хормони, изгарящи мазнините

1347664

За да се възползвате от тази диета, просто заменете употребата на захар с мед през целия ден и приемайте поедна супена лъжица мед, преди лягане всяка вечер. Когато консумираме мед преди да заспим, тялото ни започва да гори повече мазнини в ранните часове на сън.

 

Ако комбинирате това с малко физически упражнения, ще наблюдавате как килограмите ви се топят. Разбира се, за да бъде успешна диетата трябва да замените всичката захар, която консумирате с мед...без изключения. И тази диета изисква от вас да спрете да консумирате картофи. Те карат нивото на инсулин да се покачва.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване